Buckaroo

Uit De Vliegende Brigade
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Alles gaat ok, totaan het moment dat ik terugkeer op de webwinkel

Dit artikel gaat over het debuggen van een connectie met Buckaroo, waarbij transacties wel plaatsvinden, maar op de webwinkel steeds een foutmelding verschijnt: The payment is cancelled. Please choose another payment method.

Hoe het werkt

 1. Op de webwinkel geeft de klant aan om te willen betalen met betaalmethode X. Klant wordt doorgestuurd naar Buckaroo-betaalpagina
 2. Klant betaalt op de Buckaroo-betaalpagina
 3. Klant keert terug naar de webwinkel met status Geslaagd, Mislukt of Pending.

Doorsturen naar Buckaroo-betaalpagina

De volgende gegevens zijn nodig voor de Buckaroo-betaalpagina om een betaling in behandeling te kunnen nemen [1]:

 • Merchant key
 • Bedrag
 • Valuta
 • Factuurnummer (vrij)
 • Digitale handtekening.

Als dit gelukt is, kan de klant de betaling voltooien op de Buckaroo-site.

Terug naar de webwinkel

Buckaroo biedt verschillende betaalmodules en gateways. Voor de basis-HTML-implementatie is het noodzakelijk dat de redirect-URL's correct zijn geconfigureerd [2]. In dat geval wordt de klant niet teruggestuurd naar de webwinkel. Maw.: Als de klant überhaupt terugkomt in de webwinkel, zijn de redirect-URL's geen issue.

De status van de betaling worden middels POST meegegeven [3]. Dat wil zeggen dat het formulier geïncorporeerd is in de body van het http-request, en niet in de URL [4]. Zou je die terug kunnen vinden in het Apache-log?

Voor betaalmethodes met een tijdsvertraging, kan Buckaroo push-berichten sturen met statusupdates. Dat is volgens mij iets anders dan de statusupdate bij een instantane betaalmethode.

Debuggen - Aanvullende info

Merchant key

 • De Merchant key is de identifier van de site/webshop. Je vindt 'm onder plaza.buckeroo.nl » Mijn Buckaroo » Domeinnaam » Algemeen
 • In het transactieoverzicht via Buckaroo Plaza staat per transactie onder 'website' de merchant key, en niet eens de eigenlijke site
 • Foutieve merchant key? Dan krijg je nog vóór de redirect naar de betaalpagina een foutmelding The payment is cancelled. Please choose another payment method.
 • Het lijkt erop, dat als de merchant key correct is, Buckaroo de betaling in behandeling kan nemen.

Subdomeinen geen probleem

Als een bepaalde URL is geautoriseerd, zijn bijbehorende subdomeinen ook geautoriseerd.

Bronnen