PayPal

Uit De Vliegende Brigade
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

PayPal is een betalingsprovider. Met een PayPal-account kun je transacties verrichten alsof het een bankrekening betreft. Hetzelfde geldt als handelaar, om betalingen te ontvangen

  • PayPal is wereldwijd vermoedelijk de grootste betalingsprovider
  • Via PayPal kun je als handelaar ook credit cardbetalingen accepteren
  • Bij regulieren bankrekeningen heb je een uniek IBAN-nummer. PayPal gebruikt emailadressen ter identificatie van rekeningen.
  • Ze lijken te opereren in het schemergebied tussen banken en net-niet-banken. Er is online verbazend veel kritiek op PayPal te vinden. Zelf heb ik slechte ervaringen met ze qua klantvriendelijkheid. Als het even kan, doe ik geen zaken met ze. Ik betaal bv. liever per creditcard dan via PayPal.

PayPal-betaalmethodes voor Drupal-webwinkels (2011)

PayPal biedt twee betaalmethodes die door Drupal Übercart en Drupal Commerce ondersteund worden (deze info is uit 2011):

PayPal Website Payments Standard

PayPal Website Payments Standard is de gebruikelijke methode om via PayPal betalingen af te handelen.

PayPal Express Checkout

PayPal Express Checkout is een procedure waarbij een groter gedeelte van het afrekentraject via PayPal verloopt. Nadeel: Controle verschuift richting PayPal (waarschijnlijk is dit vrij theoretisch). Voordeel: Mensen die al een PayPal-account hebben, hoeven minder gegeven in te voeren als ze een aankoop doen, want die info is al bekend bij PayPal. Vooral voor m-commeerce en impulsieve aankopen, of aankopen waar efficiëntie op een andere manier een grote rol speelt, is dat interessant. Kan ook interessant zijn voor trials (bv. m-commerce apps), omdat de app minder functionaliteiten hoeft te hebben.

Ik geloof dat de webwinkel van Superdry PayPal Express Checkout aanbiedt, en dat dit een goed voorbeeld is van de voordelen van deze betaalmethode, namelijk dat de transactie heel efficiënt verloopt.

Merchant-accounts & webwinkels

Per PayPal-rekening kun je tot acht e-mail-adressen toevoegen:

  • Da's handig, bijvoorbeeld als je één rekening wilt gebruiken voor het beheer van meerdere e-commerce sites
  • Het is onhandig, want als je meer dan acht webwinkels hebt, moet je een tweede PayPal-account nemen (misschien zijn er nog andere oplossingen).

Kritiek

Online is er opvallend veel kritiek te vinden op PayPal. Het schijnt een rol te spelen dat ze net niet een bank zijn:

Daarom zou ik PayPal vermijden voor grote transacties, en nooit te veel geld op een PayPal-account laten staan.

Configuratie in Übercart 2.x

  • PayPal-account: Een aangevraagd account moet je upgraden naar Premier of Business Account;
  • Betalingsmethode: Waarschijnlijk is Website Payments Standard goed genoeg als betalingsmethode: Daarbij worden mensen doorgestuurd naar de PayPal-site en keren na betaling terug;
  • API-toegang: Volgens [1] moet je een API-handtekening verkrijgen (Mijn rekening > Profiel > Verkoopvoorkeuren > API-toegang > API-referenties aanvragen > Vraag een API-handtekening aan), maar dat lijkt in de praktijk niet nodig te zijn;

Sandbox

De PayPal Sandbox zou een omgeving zijn om functioneren van PayPal-betalingen te testen. Ik heb het nooit aan de praat gekregen: het lijkt veel ingewikkelder te zijn dan de reguliere PayPal-betaalmethode. Ik schijn niet de enige te zijn met die ervaring [2], [3]

PayPal: Mollie of zelf doen?

Als je gebruik maakt van Mollie als PSP, kunnen ze ook PayPal afhandelen. Dat maakt voor de klant bar weinig uit, omdat de procedure hetzelfde blijft. Voor de winkelier is het iets gemakkelijker om betalingen via Mollie te configureren. Maar het kost wel € 0,10 per transactie - En dat is het me niet waard.

Verwijder "What is PayPal?" (WooCommerce, zomer 2020)

Als je de standaard WooCommerce-PayPal-betaalmethode activeert, verschijnt er een link What is PayPal? achter de betaalknop. Nogal dom + afleidend. Die moet dus weg. En dat kan:

PayPal & WooCommerce (voorjaar 2017)

Warm: Dit scherm is aleen relevant als je al partners hebt toegevoegd
Optie NVP/SOAP-API-integratie » API-referenties aanvragen - Dat is 'm
Optie 2: API-referenties aanvragen
Profiel » Mijn verkoopmiddelen » API-toegang: Ik ben er bijna!
  • Eerst moet je op PayPal.com de betreffende site toevoegen als externe parter,

PayPal & WooCommerce (zomer 2020)

Betekent dit, dat de beperking van 8 webwinkels per PayPal-account, niet meer bestaat?

Zie ook

Bronnen