Home page (Drupal)

Uit De Vliegende Brigade
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Teaser-pagina met volledige artikelen

Standaard bevat de home page in Drupal teasers, inleidingen op artikelen die elders op de site staan. Om op de home page 1 ononderbroken artikel weer te geven, ga naar:

Administer > Content management > Post settings

Zet Length of trimmed posts op Unlimited. Let op: Dit geldt alleen voor nieuwe inhoud. Wellicht moet je het bestaande artikel voor de home page dupliceren, en het duplicaat plaatsen, om dit te laten werken.

Artikel op home page ipv. teaser-pagina

Standaard beeldt Drupal teasers af op de home page. Indien je het artikel voor de home page een onbeperkte lengte geeft, wordt het artikel niet meer afgebroken. Je blijft echter het probleem behouden dat de titel van zo'n artikel een link naar de pagina is met het betreffende artikel. Om dat probleem op te heffen:

  • Creeer een pagina
  • Geef die pagina via Path URL (of zoiets) een handige naam, bv. Home
  • Ga naar
Admin > Site configuration > Site information > Default home page

en vul hier Home in. Nu heb je een gewone statische home page, en geen teasers.

Node + blocks

Dit is goed te doen:

  • Bepaal welke node je op de home page wilt hebben. Die verschijnt bovenaan
  • Plaats op de gebruikelijke manier blocks. Een View kan een block zijn, bv. een view met blog-entries. Zie http://www.wespenvangers.nu als voorbeeld

Alleen Blocks op de home page

Een block hoeft geen titel te hebben, maar een node lijkt altijd een titel te hebben. Daarom is het zo gek nog niet, om de home alleen uit blocks te laten bestaan. Helaas: Lijkt niet te kunnen.

Maar er zijn oplossingen: