Stam- & aanbiedingsgegevens (Amazon)

Uit De Vliegende Brigade
Ga naar: navigatie, zoeken

Bol.com maakt onderscheid tussen stamgegevens oftewel basisgegevens van een bepaald product, en eventuele aanbiedingsgegevens. Daarbij kunnen eenmaal ingevoerde basisgegevens niet meer gewijzigd worden, alleen de aanbiedingsgegevens. Hoe zit dat bij Amazon?

Antwoorden

  • Sommige stamgegevens kunnen niet gewijzigd worden. Als een product zwart is, en een update zegt dat-ie grijs is, krijg je een foutmelding
  • Sommige stamgegevens kunnen wel gewijzigd worden. Dat gaat via een algorithme dat probeert in te schatten of de voorgestelde wijziging wel of niet een verbetering is. Het is dus nooit zeker dat je bepaalde stamgegevens kunt bijwerken.

Vraagstukken

  • Kan ik afbeeldingen ongedaan maken? Of kan ik ze alleen vervangen?
  • Kan ik basisgegevens aanpassen? Ook als andere aanbieders ook gebruik maken van die gegevens?

Casus: Gedeeld product

Dit betreft een product (0100) dat ik heb geüpload, maar met een bestaande EAN-code. Dit is de enige aanbieding op Amazon.de, maar de getoonde afbeeldingen komen niet bij mij vandaan.

Vantevoren

Eigen inventaris-info
Actuele info voor dit artikel op Amazon. Alle tekstuele informatie is van mijn afkomstig. Alleen de twee afbeeldingen niet (die trouwens afschuwelijk zijn)

Direct na update

De info bovenaan is de 'oude' info, terwijl de info in de invoervelden onderaan, bijgewerkte info betreft. Kwestie van wachten?
De oude afbeelding (diagram) staat nog wel bovenaan, maar is onderaan overschreven. LET OP: Dit is niet zo'n spannend voorbeeld. Het wordt pas interessant als er oorspronkelijk bv. vijf afbeeldingen waren, en in de nieuwe situatie bv. nog maar twee afbeeldingen

Een dag later

Ah, het vermoedelijke antwoord dat ik zocht: De wijziging qua stamgegevens die ik geüpload heb, worden in overweging genomen. En blijkbaar is de afbeelding gelijk al goed bevonden, maar (tot op heden) de titel niet