BTW & online marketing

Uit De Vliegende Brigade
Ga naar: navigatie, zoeken
Prijzen incl. én ex. BTW vermelden, vind ik zelf vaak heel mooi
Groenhart dwingt je bij aankomst op hun site aan te geven, of je prijzen incl. of excl. BTW wilt zien

Vraagstukken

  • Moet je bij elke prijs opnieuw aangeven dat dit incl. BTW is? Ik dacht dat dat je dat wel moest doen. Ik vermoed echter dat het genuanceerer ligt: Als het maar duidelijk is. Een tekst in de footer zou dus kunnen voldoen.

Webwinkel: Prijzen vermelden inclusief of exclusief BTW?

Er was een tijd, dat je prijzen inclusief BTW moest vermelden, tenzij het overduidelijk was, dat het een B2B-webwinkel betreft. Rond 2015 is dit aangescherpt: Aanprijzing uitsluitend ex. BTW, mag sindsdien alleen nog, als het voor particulieren onmogelijk was om iets te kopen (bv. verplicht invullen van een KvK- of BTW-nummer).

Ik weet niet zeker of je bij elke prijs moet vermelden dat het incl. BTW is. Is een vermelding in de footer niet voldoende?

Alternatieven:

  • Je kunt prijzen ook incl. BTW vermelden, naast de prijzen incl. BTW, als je er maar voor zorgt dat dat niet misleidend is: Het moet voor bezoekers heel duidelijk zijn wat de prijs ex. BTW en incl. BTW is. Persoonlijk vind ik dat vaak een elegante oplossing
  • Bezoekers de keuze laten of ze prijzen incl. of excl. BTW willen zien. Groenhart.nl is daar een voorbeeld van. Ik ben er geen fan van: Of je moet de keuze aan bezoekers opdringen (zoals Groenhart doet), of ze zullen het niet snel vinden.

Het is de ACM (Authoriteit Consument en Markt) die zich bezighoudt met handhaving van deze regels. Dit zou betrekking hebben op wet BW 7:46c

Bronnen

BTW-tarief bij grensoverschrijdende handel

Interessant: [1]: Sinds 2005 moet je blijkbaar het BTW-tarief hanteren van het land waar de klant woont.

BTW over bezorgkosten

Postzegels e.d. zijn BTW-vrijgesteld, maar jij-als-webhandelaar bent niet vrijgesteld van BTW. Je moet als handelaar dus gewoon BTW heffen over bezorgkosten. [2] Legt het mooi uit:

BTW over verzendkosten

Er bestaat veel verwarring over de BTW die moet worden gerekend over de verzendkosten in je webshop. Deze verwarring ontstaat doordat je geen BTW betaalt over o.a. postzegels en pakketverzending via PostNL. PostNL heeft namelijk een vrijstelling voor de BTW. Zij hoeven geen BTW af te dragen over hun verkopen en brengen dit dus ook niet in rekening. Als jij echter verzendkosten berekent ben je wel verplicht hierover BTW af te dragen omdat jij niet bent vrijgesteld van BTW.

Rekenvoorbeeld

Een klant bestelt bij jou een product dat per pakketpost moet worden verzonden en betaalt hiervoor € 6,95 aan verzendkosten. Over dit bedrag ben jij nu BTW verschuldigd dus jij moet (6,95 / 1,21) x 0,21 = 1,21 afdragen en houdt dus € 5,74 over. Jij moet vervolgens aan PostNL € 6,95 betalen waarover je geen BTW kunt terugvragen. Zo loop je dus € 1,21 mis. Als je de verzendkosten dus zonder verlies wilt doorbereken aan je klanten moeten zij niet € 6,95 maar 6,95 x 1,21 = € 8,41 betalen voor de verzending.

BTW tarief verzendkosten

Het tweede misverstand met betrekking tot BTW en verzendkosten is het tarief dat hierop van toepassing is. Veel mensen denken dat over verzendkosten het hoge tarief moet worden berekend. Dit is echter niet juist. Het tarief is afhankelijk van het tarief dat over de bestelde producten wordt berekend. Bestelt iemand alleen maar producten waarover 6% BTW wordt berekend dan moet over de verzendkosten ook 6% BTW worden berekend. Bestelt iemand producten waarover 21% wordt berekend dan moet ook over de verzendkosten 21% BTW worden berekend. Bij een combinatie van producten met zowel 6% als 21% moet standaard het hoge tarief van 21% over de verzendkosten worden berekend.

Export

Bij export (zowel binnen als buiten de EU) kun je te maken krijgen met het BTW 0%-tarief.

Het 0%-tarief is bedoeld voor producten waarover consumenten in een ander land de btw betalen. Als je bv. plantenpotten exporteert naar een Italiaanse webwinkel, betaalt een klant in Italië het locale BTW-tarief van 22%. Specifieke regels zijn mij niet duidelijk. Wat mij wel duidelijk is:

  • Het kan een selling point zijn voor een webwinkel, als buitenlandse zakelijke entiteiten (inclusief overheidsorganisaties) de mogelijkheid hebben om te kopen tegen het 0%-tarief
  • De Nederlandse leverancier moet verifiëren dat de betreffende entitieit hiervoor in aanmerking komt: Bv. door te verifiëren dat het KvK- en BTW-nummer kloppen. In de praktijk kun je dit doen door te verifiëren dat het bedrijf inderdaad bestaat.

Online BTW-/KvK-nummers verifiëren?

Bronnen

Zie ook

Bronnen (algemeen)